woensdag 13 maart 2013

Foodloving: Appelcrumble met kaneel



 Voor al mijn keukenprinsesjes! Het is tijd voor een lekker dessertje! 


 Dit is wat je nodig hebt:
         150g margarine
         130g suiker
         200g bloem
         4 appels
         Kaneel
         Vanille-roomijs

Zorg dat je alles bij de hand hebt zodat je snel te werk kan gaan. Lets do this girls!

Begin met het afwegen van de ingrediënten.

Kneed de bloem, margarine en de suiker met je handen. Door de warmte van je handen smelt de margarine waardoor je alles gemakkelijk kan kneden.

 Kneed tot je een kruimelig mengsel bekomt. 

 Reinig de appels (schillen en klokhuis verwijderen) en snijd ze in blokjes.

 Strooi kaneel naar eigen smaak over de appels.

Doe het crumble deeg over de appels tot ze allemaal bedekt zijn.

 Druk het mengsel lichtjes aan en strooi er wat kaneel over.

Bak de crumble in een voorverwarmde oven op 180° gedurende ongeveer 40 minuten.
De crumble is klaar als hij een goudbruine kleur heeft.

 Laat de crumble even afkoelen tot hij lauwwarm is. Serveer met een bolletje vanille-ijs.

Geniet van dit heerlijk dessertjes!

2 opmerkingen: